Recept: Champignons met wijn en peterselie

“Recept”

Champignons met wijn en peterselie

Categorie: Voorgerecht
Aantal personen: 4
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 50 gram in kleine blokjes gesneden ontbijtspek
  • 4 el fijngehakte peterselie
  • 500 gram gehalveerde champignons
  • 1 dl witte wijn
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Bak de spekblokjes in een koekenpan op laag vuur uit.
Voeg de ui, knoflook en de peterselie toe en fruit alles 3 minuten onder regelmatig omscheppen.
Voeg de champignons toe.

En fruit deze 2 minuten mee.
doe de witte wijn, zout en peper erbij.
Breng alles aan de kook en laat het enkele minuten doorkoken tot een deel van de vloeistof is verdampt.
Doe de champignons over in 4 stenen bakjes en serveer ze direct met stokbrood.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Voorgerecht en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s