Recept: Aardbeienschuimtaart

“Recept”

Aardbeienschuimtaart

Categorie: Gebak
Aantal personen: – Voorbereiding: 1 uur
Laten rusten: 12 uur
Bakken: 3 uur
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

Voor de schuimlagen:

  • 8 eiwitten (ca. ¼ liter)
  • 150 gram suiker
  • 250 gram poedersuiker
  • 30 gram maïzena

Voor de vulling:

  • 1 kilo aardbeien
  • 5 el witte rum
  • 750 ml slagroom
  • 4 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el cacaopoeder

Extra:

  • Bakpapier voor de bakplaten
  • Spuitzak met een ronde en een stervormige spuitmond

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 120 ˚C (heteluchtoven 100 ˚C).
Bedek 2 bakplaten met bakpapier en teken er 3 cirkels op (24 cm Ø).
Klop de eiwitten met een handmixer even iets op.
Laat met de mixer op de laagste stand de suiker er langzaam bijlopen en klop het eiwit dan op de hoogste stand stijf.
Meng de poedersuiker en maïzena door elkaar, zeef ze boven de eiwitten en schep ze er voorzichtig doorheen.

Schep de massa in de spuitzak met ronde mond.
Bespuit de cirkels spiraalvormig met eiwit.
Bak ze 3 uur en laat ze een nacht in de uitgeschakelde oven staan.

Was voor de vulling de aardbeien en verwijder de kroontjes.
Houd er een paar aardbeien apart.
Snijd grote exemplaren doormidden of in vieren.
Giet de rum erover en laat ze afgedekt 30 minuten marineren.
Klop de slagroom stijf met 2 el suiker en de vanillesuiker.

Laat de aardbeien uitlekken en vermeng ze met de rest van de suiker.
Bestrijk 1 schuimbodem met 1/3 van de slagroom en leg er 1/3 van de aardbeien op.
Leg de tweede bodem erop en verdeel er weer 1/3 van de aardbeien en slagroom over.
Leg er dan de derde bodem op en verdeel er de rest van de aardbeien over.
Spuit de rest van de slagroom met de stervormige spuitmond rastervormig op de aardbeien.
Zeef er cacaopoeder boven en garneer met de achtergehouden aardbeien.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Ramona’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Gebak & Koekjes en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s