Recept: Lamsvlees met okra’s

“Recept”

Lamsvlees met okra’s

Categorie: Hoofdgerecht
Aantal personen: 4
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 400 gram okra’s
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine Spaanse peper
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 500 gram in blokjes gesneden lamsvlees
  • 2 dl bouillon (eventueel van een blokje)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • Zout
  • Azijn

Bereidingswijze:

Maak de okra’s schoon en kook ze in water met een beetje zout en een scheut azijn.
Snipper en fruit de ui in de olijfolie, voeg het lamsvlees toe en bak het vlees al roerend kort op een hoog vuur.
Snij de paprika en Spaanse peper in kleine stukjes en bak ze mee.
Temper het vuur en bestrooi het mengsel met de bloem.
Voeg de bouillon toe en laat het geheel 10 minuten pruttelen.
Leg de gekookte en afgespoelde okra’s er bovenop en laat ze nog 10 minuten zachtjes verder gaar worden.
Roer nog eenmaal om.
Serveer het gerecht met rijst.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s