Recept: Dadels gevuld met roquefortmousse

“Recept”

Dadels gevuld met roquefortmousse

Categorie: Voorgerecht, Nagerecht, Hapjes
Aantal personen: 4
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 1 blaadje witte gelatine
  • 50 gram roquefort
  • 2 el port
  • ½ bekertje slagroom à 1/8 liter
  • 12 dadels

Bereidingswijze:

Week het blaadje gelatine in ruim koud water.
Prak de kaas in een wijd kommetje heel fijn.
Verwarm de port in een pannetje.
Knijp de gelatine goed uit en los dit al roerende, van het vuur af, door de warme port.
Roer dit mengsel door de roquefort.
Klop de slagroom stijf en schep het kaasmengsel erdoor.
Schep de mousse in een spuitzak met een niet te kleine spuitmond en laat hem in de koelkast in ca. 1,5 uur opstijven.
Halveer de dadels en verwijder de pitten.
Spuit de dadelhelften vol met  de roquefortmousse.
Spuit in het midden van 4 bordjes een toef roquefortmousse en rangschik de dadelhelften er omheen.
Ook lekker als borrelhapje.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hapjes & Smeersels, Nagerecht, Voorgerecht en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s