Recept: Pasta met tomaten en ansjovis

“Recept”

Pasta met tomaten en ansjovis

Categorie: Hoofdgerecht, Pasta
Aantal personen: 4
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 600 gram Roma– of vleestomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 6 ansjovisfilets
  • Peper
  • 350 gram pasta (bijv. penne rigate)
  • Zout
  • 2 el kappertjes
  • 16 zwarte olijven zonder pit
  • 100 gram geraspte belegen kaas (evt. Parmezaanse gemend met pecorino)
  • 1 el fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
Pel de knoflookteentjes en snijd ze in dunne reepjes.
Snijd de ansjovisfilets in dunne reepjes.
Verhit de olie in een braadpan en fruit de knoflook op een laag vuur lichtbruin.
Voeg de ansjovisfilets met de tomaat aan de pan toe.
Strooi er wat peper over.
Laat alles 20 minuten pruttelen tot een ingedikte saus ontstaat.
Intussen de pasta in ca. 10 minuten gaar koken in ruim water met zout.
Afgieten en door de saus scheppen.
Halveer de olijven en voeg ze met de kapertjes aan het gerecht toe.
Als laatste de kaas en de peterselie door de schotel mengen en direct serveren.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht, Pasta en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s