Recept: Gegratineerde venkel

“Recept”

Gegratineerde venkel

Categorie: Bijgerecht, 4 personen of als Hoofdgerecht, 2 personen, Ovengerecht, Vegetarisch
Aantal personen: 2 of 4

Ingrediënten:

  • 4 venkelknollen
  • 1 ½ dl droge witte wijn
  • 1 bekertje crème fraîche (1/8 liter)
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • 100 gram geraspte gruyère

Bereidingswijze:

Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in vieren.
Kook ze in de wijn in ca. 10 minuten beetgaar.
Neem de venkel met een schuimspaan uit de pan en rangschik haar in een ingevette, lage ovenschotel.
Roer de crème fraîche met wat zout en peper door het kookvocht.
Verdeel dit over de venkel en strooi de kaas erover.
Laat de venkel in een voorverwarmde oven op 200 graden (stand 4) in ca. 30 minuten goedbruin kleuren.
En voor de niet vegetarische mensen, lekker bij vlees of vis.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerecht, Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s