Recept: Bananencake

“Recept”

Bananencake

Categorie: Gebak, Ovengerecht
Aantal personen: –
(Dit recept is uitgetest)

Bananencake

Ingrediënten:

  • 75 gram rozijnen
  • 1 dl rum
  • 4 rijpe bananen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el citroensap
  • 125 gram boter
  • 125 gram poedersuiker
  • 2 eieren
  • 125 gram zelfrijzende bakmeel
  • 100 gram fijngehakte walnoten

Bereidingswijze:

Week de rozijnen in de rum. Prak de bananen fijn met het citroensap en de vanillesuiker. Klop in een kom de boter met de suiker tot een romige massa. Klop de eieren erdoor. Giet de rozijnen af boven de bananenpuree. Roer de rum goed door de puree. Schep nu afwisselend het bakmeel en de bananenpuree door de botermassa. Schep als laatste de rozijnen en de nootjes door het deeg. Doe het deeg over in een ingevette cakevorm en bak de cake in ca. 75 minuten in een warme oven op 175 graden (stand 3) goudbruin en gaar. Laat de cake even in de vorm en daarna verder op een taartrooster afkoelen.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Deze recepten zijn uitgetest, Gebak & Koekjes, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s