Recept: Aardappellaagjes

“Recept”

Aardappellaagjes

Categorie: Bijgerecht, Ovengerecht
Aantal personen: 4
Voorbereiden: 45 min.
Bereiden: 55 min.

Ingrediënten:

  • 1 kilo vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 150 gram emmentaler
  • 100 gram gerookte ham (één dikke plak)
  • ½ liter melk
  • 2 eieren
  • Zout
  • Peper
  • Milde paprikapoeder
  • 2 el fijngehakte peterselie

Extra:

  • Boter, om mee in te vetten

Bereidingswijze:

Was de aardappelen, schil ze en snijd ze in de lengte in dunne plakken.

Vet een middelgrote ovenschotel in met boter.
Pel de ui, snipper deze en strooi de snippers in de vorm.
Rasp de kaas grof.
Snijd de ham in dobbelsteentjes.

Verwarm de oven voor op 200 ˚C (heteluchtoven 180 ˚C).
Leg de aardappelen, ham en kaas dakpansgewijs in de schotel.
Zorg ervoor dat de bovenste laag uit plakken aardappel bestaat.

Klop de melk in een kom los met de eieren en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
Meng er dan de peterselie door.
Giet dit melk-eiermengsel over de laagjes in de ovenschotel.

Bak de aardappellaagjes ca. 55 minuten op de onderste stand in de hete oven tot de aardappelen goudbruin en krokant zijn.
Neem de schotel uit de oven en serveer direct.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Ramona’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerecht, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s