Recept: Appelmoes: Hoe maak je die klaar!!!

“Recept”

Appelmoes: Hoe maak je die klaar!!!

Categorie: Bijgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20-30 min.

Appelmoes naturel & Appelmoes met suiker en kaneel

Ingrediënten:

  • 1 kilo goudreinet appels
  • Citroensap
  • Water
  • Suiker, naar smaak
  • Kaneel, naar smaak

Bereidingswijze:

Neem een ruime pan, en doe er voor de helft water in.
Doe 2 el citroensap in het water (Dit voorkomt dat de appels verkleuren, maar is niet echt nodig).
Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
Snijd de parten appel nog 1 of 2 keer doormidden en doe de stukken appel in de pan met het citroenwater.
Als je alle appels geschild en in stukken zijn gesneden giet je de appels af.

Doe in de pan een klein laagje water, en doe de appels er bij.
Laat de appels met een deksel op de pan gaar worden.
Roer regelmatig om, anders kan het aanbranden.
Kook de appels in ca. 15 à 30 minuten gaar tot ze allemaal zacht en kapot gekookt zijn.
Stamp de appels fijn (voor grove appelmoes) of doe ze door een zeef of met een staafmixer (voor fijne appelmoes).
Roer suiker en of kaneel naar smaak door de appelmoes.

Variatietips:

Vervang het suiker eens voor: basterdsuiker of zoetstof
Vervang het water eens voor: appelsap of witte wijn
Vervang het kaneel eens voor: vanille

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerecht, Hoe maak je die klaar!!! en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s