Recept: Andijvie ovenschotel

“Recept”

Andijvie ovenschotel

Categorie: Hoofdgerecht, Ovengerecht
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 500 gram andijvie (gesneden)
  • 3 teentjes knoflook (geperst)
  • ca. 8 aardappels (geschild en in plakjes gesneden)
  • klontje boter of margarine
  • 500 gram rundergehakt (gekruid)
  • 250 gram magere spekreepjes
  • 4 eieren
  • 250 ml crème fraîche (1 groot bakje)
  • 250 gram kaas (parmezaan of belegen)
  • peper (eventueel)
  • nootmuskaat (eventueel)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de aardappelschijfjes zo goed als gaar (± 10 minuten).
Verhit een koekenpan en bak de spekjes even uit en voeg knoflook toe, schep uit de pan met een schuimspaan.
Bak daarna het gehakt grof rul met een klontje margarine.
Roer hierbij de andijvie zodat het slinkt en blus dit af met een heel klein beetje water of wat citroensap, doe een deksel op de pan en laat dit even stomen.
Roer de crème fraîche met de eieren los en roer de kaas erdoor, eventueel wat peper toevoegen en wat nootmuskaat.
Draai het vuur onder de andijvie uit en roer het crème fraîchemengsel erdoor.
Schep dit in een ingevette ovenschaal en beleg dit met de aardappelschijfjes, strooi de spekjes erover en nog een handje kaas en bak deze 20 a 30 minuten in de oven

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Recept: Andijvie ovenschotel

  1. soofjor zegt:

    Ziet er lekker uit, ook maar eens proberen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s