Recept: Bami met roergebakken bloemkool

“Recept”

Bami met roergebakken bloemkool

Categorie: Hoofdgerecht
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 4 eetlepels olie
  • 500 g nasi/bamivlees
  • 1 eetlepel sambal
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 bloemkool
  • 400 g mienestjes
  • 50 g verse selderij (fijngesneden)
  • 1 eetlepel pikante paprikapoeder

Bereidingswijze:

In braadpan of wokpan helft van olie verhitten en vleesblokjes rondom bruinbakken.
Sambal erdoor roeren.
Bloem erover strooien, vlees omscheppen en 200 ml warm water toevoegen.
Vlees op laag vuur ca. 40 min. afgedekt laten sudderen.
Bloemkool schoonmaken en in kleine roosjes verdelen.
Bloemkool in 10 min. beetgaar koken, in vergiet laten uitlekken en droogdeppen.
Mie volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
In wok rest van olie verhitten en bloemkoolroosjes hierin 5 min. roerbakken.
Selderij erdoor scheppen en bloemkool op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder.
Mie over vier borden verdelen, stoofvlees met saus en bloemkool ernaast scheppen.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s