Recept: Sinaasappeltaart

“Recept”

Sinaasappeltaart

Categorie: Gebak
Aantal personen: (voor 10 punten)

Ingrediënten:

  • 1 kant-en-klaar taartbodem of zelfgebakken biscuitdeegbodem
  • 4 sinaasappelen
  • 1/8 l slagroom
  • ½ zakje slagroomversteviger
  • 1 el suiker
  • 100 gram magere kwark
  • 1 tl suiker
  • ½ zakje taartgeleipoeder

Bereidingswijze:

Schil voor de vulling 2 sinaasappelen zo dik dat er geen wit meer aan zit.
Snij de partjes tussen de vliezen uit (doe dit boven een kom zodat ook het sap wordt opgevangen).
Snij de partjes klein en laat ze uitlekken in een zeef, ook dit sap opvangen.
Klop de slagroom met de slagroomversteviger en de eetlepel suiker in de kom stijf.
Meng de kwark met de kleingesneden sinaasappelpartjes er luchtig door.
Leg de taartbodem op een bord, verdeel het roommengsel er over en strijk dit glad.
Snij de overgebleven 2 sinaasappelen in plakken en verdeel deze over de vulling.
Voor de taartgelei het opgevangen sinaasappelsap in een maatbeker gieten en zonodig aanvullen met wat citroensap tot 1/8 l.
Roer de tl suiker erdoor.
Maak er met een ½ pakje taartgeleipoeder gelei van en volg hierbij de gebruiksaanwijzing op het zakje.
Verdeel de gelei gelijkmatig over de taart en laat hem afkoelen.
Snij de sinaasappeltaart in 10 punten.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Gebak & Koekjes en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s