Recept: Chinese kool anders

“Recept”

Chinese kool anders

Categorie: Hoofdgerecht
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 1 Chinese kool
  • 400 gram gehakt
  • 100 gram spekreepjes
  • 1 el kerrie djawa
  • 6 kopjes pandan rijst
  • 2 grote uien
  • 2 teentjes knoflook

Voorbereiding:

Uien in blokjes snijden, knoflook niet persen maar in stukjes hakken.
Kool in reepjes snijden.

Bereidingswijze:

Olie verhitten in de wok, uien snel glazig bakken samen met de knoflook.
Spekjes toevoegen en ca 3 minuten laten bakken.
gehakt toevoegen en gaar bakken.
Kerriepoeder toevoegen even meebakken, dan de reepjes kool meebakken (steeds omscheppen).
evt. zout naar smaak toevoegen.
Rijst koken volgens trad. 1 kopje rijst op 1 kopje water ca 10 minuten koken.

Serveertips:

Serveren met wat atjar.

Variatietips:

Vervang de Chinese kool voor spitskool

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s