Recept: Zoetzure prei met Spaanse peper

“Recept”

Zoetzure prei met Spaanse peper

Categorie: Groente
Aantal personen: 2

Ingrediënten:

  • 500 gram prei
  • 1 rode Spaanse peper
  • 2 el olie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el azijn
  • 1 el suiker
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tl bouillonpoeder
  • 2 takjes selderij

Bereidingswijze:

Verwijder de lelijke bladeren van de prei en was de groente.
Snijd de prei in stukken van 1cm.
Was de peper en halveer hem in de lengte.
Verwijder de pitjes.
Snijd de peper in ragfijne reepjes.
Verhit in een braadpan de olie en pers het teentje knoflook erboven uit.
Voeg de Spaanse peper toe en laat de kruiden 1 minuut zachtjes fruiten.
Bak de prei mee en voeg na 3 minuten azijn, suiker, gembersiroop, ketjap, bouillonpoeder en ¾ dl water toe.
Laat alles 3 minuten zachtjes stoven.
Doe de prei over in een schaal en knip er de takjes selderij boven fijn.
Lekker bij een Indische of Chinese maaltijd.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Groente en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s