Recept: Groentesoep met balletjes

“Recept”

Groentesoep met balletjes

Categorie: Soepen
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

Voor de soep:

  • 200 gram aardappelen, schoongeboend
  • 2 wortels, geschrapt
  • 2 kleine of 1 grote prei
  • ¼ groene savooiekool, in dunne reepjes
  • 1 ½ liter hete kippen- of groentebouillon

Voor de gehaktballetjes:

  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 15 gram verse gemberwortel, geschild en geraspt
  • 400 gram mager varkensgehakt
  • ½ tl karwijzaad, licht gekneusd
  • ½ ei, losgeroerd

Bereidingswijze:

In een kom gehakt vermengen met gember, karwijzaad, knoflook, het 1/2 ei en wat zout en peper.
Draai er ca. 24 balletjes.
Snijd de aardappels en wortels in kleine blokjes.
Verwijder het donkere groen van de prei.
Goed wassen en het witte en lichtgroene deel overlangs doormidden snijden en vervolgens in dunne ringetjes.
Breng de hete bouillon in een pan aan de kook.
Aardappel, wortel en prei toevoegen en de soep 5 minuten zachtjes laten pruttelen.
De gehaktballetjes toevoegen en 6-8 minuten laten meekoken zodat ze gaar worden.
Voeg de fijngesneden kool toe en verwarm de soep nog 1 minuut.
Serveer direct.

Variatietips:

( 1 ) Als u weinig tijd heeft, kunt u ook kant-en-klare gehaktballetjes gebruiken.
Vraag uw slager bij voorkeur om balletjes van mager gehakt.
( 2 ) U kunt de gehaktballetjes een dag van tevoren maken; bewaar ze in een goed afgesloten bakje in de koelkast

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Soepen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s