Recept: Zuurkoolschotel met ananas

“Recept”

Zuurkoolschotel met ananas

Categorie: Hoofdgerecht, Ovengerecht
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 1 ½ kilo aardappelen
  • 500 gram zuurkool (naturel)
  • 500 gram gehakt
  • 1 blikje ananas stukjes
  • Melk (warm ca. 1.5 dl)
  • Nootmuskaat
  • Boter
  • Zout
  • 1 ei
  • Gehakt kruiden naar smaak

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schil en kook de aardappelen met een snufje zout in ca. 20 gaar.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Meng nootmuskaat, boter, het ei en een beetje melk erdoor, net zo veel tot er een luchtige aardappelpuree is ontstaan.
Bak het gehakt met kruiden rul zonder boter.
Kook de zuurkool met wat zout en het ananas sap, ongeveer 20 minuten.
Giet het vervolgens af.
Vet een ovenschaal in, en vul de schaal vervolgens met:
De helft van de puree, en dan de zuurkool, het gehakt, en de ananas stukjes en als laatste de rest van de puree.
Leg er vervolgens klontjes boter op en doe dit in een oven op 220 graden totdat je een goudgeel korstje hebt (ongeveer 30 minuten)

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s