Recept: Hutspot met runderlappen

“Recept”

Hutspot met runderlappen

Categorie: Hoofdgerecht, Stamppotten
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 500 gram runderlappen
  • Vleeskruiden
  • 3 dl water
  • 500 gram uien
  • 500 gram winterpeen
  • 1 kilo aardappelen
  • Zout
  • Peper
  • 75 gram boter
  • (200 gram spekreepjes)

Bereidingswijze:

Snij de runderlappen in blokjes .
Kruid het vlees en bak het aan alle kanten mooi bruin .
Voeg het water en 1 fijngesneden ui toe en laat ze 1.5 tot 2 uur sudderen
Meng daarna de resterende in ringen gesneden ui er door en leg de in kleine blokjes gesneden wortel er boven op .
Voeg wat zout toe .
Breng in een andere pan aardappelen met zout aan de kook .
( Bak de spek uit in een koekenpan . )
Als de aardappelen gaar zijn, deze fijnstampen met de boter .
Voeg het vleesmengsel ( en eventueel het spek met vet ) toe en meng het goed door el kaar.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht, Stamppot en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s