Recept: Snijbonenschotel

“Recept”

Snijbonenschotel

Categorie: Hoofdgerecht, Ovengerecht
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

Voorbereiding:

Ovenschaal invetten, aardappelen en snijbonen koken (snijbonen in 10 minuten, bijna gaar koken), appels schillen, klokhuis verwijderen en in plakken snijden.

Bereidingswijze:

Maak van de aardappelen een lekkere puree.
Voeg hieraan een beetje melk, boter en nootmuskaat toe.
Bak het gehakt rul en voeg de ui, knoflook en een beetje peper en zout toe.
Laat dit lekker bruin en knapperig worden.
Klein beetje water toevoegen evt. iets binden.
Leg het gehakt onderin de ovenschaal, daarna de snijbonen, leg daarop de plakken appel.
Bestooi deze met kaneel.
Dek vervolgens het geheel af met de aardappelpuree.
Dik bestooien met geraspte kaas.
Zet dit in een hete oven (220 graden) en laat de kaas smelten en heel licht bruin worden ± 10 à 15 minuten.

Serveertips:

Lekker met appelcompote.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s