Recept: Witlofstamppot

“Recept”

Witlofstamppot

Categorie: Hoofdgerecht, Stamppot
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 1 kilo aardappelen
  • 700 gram witlof
  • 100 gram schouderham
  • 4 plakken verse ananas
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie
  • Ca. 1.5 dl warme melk
  • Klontje boter

Bereidingswijze:

Schil en kook de aardappelen met een snufje zout in ca. 20 gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Meng de boter en een beetje melk toe, net zo veel tot er een luchtige aardappelpuree is ontstaan. Doe de olijfolie in de pan en roerbak de reepjes witlof 5 minuten op hoog vuur. Snij de ham en ananas in blokjes. Stamp de witlof door de aardappelpuree. Roer de gesneden ham en ananas door de stamppot heen. Op smaak maken met zout en peper.

Serveertips:

Lekker met karbonade

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht, Stamppot en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s