Recept: Koolraapstamppot met rauwe andijvie

“Recept”

Koolraapstamppot met rauwe andijvie

Categorie: Hoofdgerecht, Stamppotten
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en snij ze in stukken.
Snij de koolraap in plakken en schil ze.
Was de plakken en snij ze in blokjes.
Kook aardappelen met koolraap in weinig water met zout in ca. 25 min. gaar.
Intussen in een koekenpan met dikke bodem de spekblokjes uitbakken.
Pel en snipper de ui.
Maak de champignons met een doekje schoon en snij ze in plakjes.
Fruit ui en champignons ongeveer 5 min. met de spekblokjes mee.
Snij de andijvie in dunne reepjes, en was hem goed en laat het uit lekken in een vergiet.
Giet de aardappelen met koolraap af en stamp ze fijn.
Roer de boter en wat melk erdoor tot een smeuïge stamppot ontstaat.
Schep de andijvie en het spekmengsel door de stamppot en breng deze op smaak met peper en nootmuskaat.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht, Stamppot en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s