Recept: Witlof met gemberkaassaus

“Recept”

Witlof met gemberkaassaus

Categorie: Bijgerecht, Ovengerecht
Aantal personen: 4
Witlof met gemberkaassaus

Ingrediënten:

  • 8 kleine stronkjes witlof
  • 8 plakken gekookte ham

Voor de saus:

  • 25 gram boter of margarine
  • 3 el bloem
  • ½ liter melk
  • 150 gram geraspte kaas
  • Stuk gember van 6 cm
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze:

Was de witlof en snij het bittere hart uit de stronkjes. Breng water met zout aan de kook en kook hierin de witlof gaar. Laat de groente uitlekken en rol elk struikje in een plak ham. Leg de witlof in een vuurvaste schaal. Smelt de boter en roer er de bloem door. Voeg er een scheutje voor scheutje de melk aan toe. Voeg naar smaak zout en peper toe. Snij de gember heel fijn en doe hem bij de saus. Laat het geheel even zacht doorkoken. Roer de kaas erdoor. Schenk de saus over de witlof en zet de schotel nog 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Serveertips:

Lekker met aardappelpuree.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerecht, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s