Recept: Zuurkoolschotel met gehakt en banaan

“Recept”

Zuurkoolschotel met gehakt en banaan

Categorie: Hoofdgerecht, Ovenschotel
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 50 gram rozijnen
  • 1 kilo aardappelen
  • 1 el boter of margarine
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 el ketjap manis
  • 750 gram zuurkool
  • ongeveer 1.5 dl melk
  • zout
  • 2 bananen

Bereidingswijze:

Laat de rozijnen in een bakje met warm water wellen.
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met snufje zout gaar.
Pel en snipper de ui.
Verhit de boter in een pan en fruit de ui met de kerriepoeder.
Voeg het gehakt, ketjap, zout en peper toe en bak het met behulp van een vork rul.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Maak er met de melk puree van.
Pel de banaan en snij hem in plakjes.
Doe het gehaktmengsel in een ingevette ovenschaal.
Leg daarop de zuurkool, plakjes banaan en rozijnen.
Verdeel de aardappelpuree erover.
Laat de schotel in een voorverwarmde oven van 200 graden in ongeveer 20 minuten door en door warm worden.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s