Recept: Mango-dadelchutney

“Recept”

Mango-dadelchutney

Categorie: Bijgerecht, Inmaken
Aantal personen: (voor 2 à 3 potjes)

Ingrediënten:

  • 3 mango’s
  • 150 gram verse dadels
  • 3 el citroensap
  • ½ fles chilisaus (250 ml)
  • Sambal oelek
  • Kruidnagelpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • Zout

Bereidingswijze:

Mango′s schillen en het vruchtvlees in stukken snijden.
Pitten uit dadels verwijderen.
Dadels in stukjes snijden.
In een pan doen: de helft van de mango′s, dadels, citroensap, chilisaus, iets sambal, snufje kruidnagelpoeder, kaneel, basterdsuiker en 1,5 dl water.
Al roerende aan de kook brengen.
Met een deksel op de pan 75 minuten laten zachtjes laten pruttelen.
Af en toe roeren.
Intussen potjes en deksels goed schoonwassen met heet sodawater.
Met heet water goed naspoelen.
Potjes omgekeerd laten uitlekken.
Na 75 minuten de andere helft van de mango′s door de chutney roeren.
Op smaak maken met zout en suiker.
Potjes tot aan de rand vullen met de warme chutney.
Afsluiten met een deksel en de potjes omgekeerd laten afkoelen.
Potjes op een zeer koele plaats of in de koelkast bewaren.
Houdbaarheid ca. 3 maanden.
Na openen altijd in koelkast bewaren.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerecht, Inmaken en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s