Recept: Romige mosterdsoep met gemberreepjes

“Recept”

Romige mosterdsoep met gemberreepjes

Categorie: Soepen
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 1 sjalotje
  • 1 ½ kippenbouillontablet
  • 6 gemberbolletjes
  • 2 dl slankroom (kookroom)
  • 50 gram boter of margarine
  • 2 el Groninger mosterd
  • 2 el gembersiroop
  • 50 gram bloem
  • ½ el franse mosterd
  • Peper

Bereidingswijze:

Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
In pan boter verhitten en sjalotje ca. 1 minuut zachtjes fruiten.
Bloem door de boter roeren.
Scheutje voor scheutje 250 ml water toevoegen en blijven roeren tot gladde, lichtgebonden saus ontstaat.
400 ml water erdoor roeren tot lichtgebonden soep ontstaat.

Bouillontabletten erboven verkruimelen.
Soep aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes laten koken.
Intussen gemberbolletjes in dunne plakjes snijden en vervolgens in dunne reepjes snijden.

In kom mosterd losroeren met 3 eetlepels hete soep.
Mosterdmengsel, room, gembersiroop en gemberreepjes door soep roeren.
Op smaak brengen met peper.
Soep niet meer laten koken.

Serveertips:

Lekker met bruine stokbrood en gezouten boter.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Soepen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s