Recept: Lamsvlees met courgette

“Recept”

Lamsvlees met courgette

Categorie: Hoofdgerecht
Aantal personen: 2

Ingrediënten:

  • 200 gram lamsvlees
  • 2 tl garam masala (Indiaas kruidenmengsel)
  • Zout
  • Peper
  • 2 tl olie
  • 2 ontvelde vleestomaten
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 appel in blokjes
  • 2 el rozijnen
  • 50 gram zilvervliesrijst
  • 1 el ketjap manis
  • ½ bouillontablet
  • 1 dunne prei

Bereidingswijze:

Lamsvlees in blokjes snijden en kruiden met garam masala, zout en peper.
Ui pellen en snipperen.
Tomaten in stukken snijden.
Courgette wassen en in halve plakjes snijden.
In een braadpan met dikke bodem olie verhitten en lamsvlees snel aanbakken.
Ui toevoegen en enkele minuten meefruiten.
Vervolgens tomaat, plakjes courgette uitgeperst teentje knoflook en appel toevoegen en enkele minuten meefruiten.
Goed door elkaar mengen.
Als laatste toevoegen: rozijnen, zilvervliesrijst, 1 el ketjap, stukje bouillontablet en ca. 2 dl water.
Aan de kook brengen en ca. 30 minuten met deksel op de pan zachtjes stoven.
Intussen prei wassen en in dunne ringen snijden.
Nog 3 minuten meestoven met de schotel en direct serveren.
Lekker met salade van ijsbergsla, tomaat, paprika en augurk.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s