Recept: Gebakken banaan met roomijs en slagroom

“Recept”

Gebakken banaan met roomijs en slagroom

Categorie: Nagerecht
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 2 rijpe bakbananen
  • 2 el cointreau
  • 6 el pannenkoekmix
  • Melk
  • Snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/8 liter slagroom
  • 1 el suiker
  • Zonnebloemolie
  • 4 bolletjes roomijs
  • Muntblaadjes
  • 4 rode gekonfijte kersen

Bereidingswijze:

Schil de bananen en snij ze doormidden. Halveer elk stuk nog een keer in de lengte. Druppel de likeur over de 8 stukken banaan. Klop in een kom de slofroom stijf met 1 el suiker. Maak nu een beslag van de pannenkoekmix, zout, vanillesuiker en wat melk. Leg de bananen in het beslag. Verhit in een braadpan met dikke bodem een laagje zonnebloemolie. Haal de stukken banaan uit het beslag en bak ze rondom bruin in de hete olie. Verdeel ze over 4 dessertbordjes. Geef er een bolletje roomijs bij en spuit er een toef slagroom op. Garneer het dessert met muntblaadjes en een rode kers.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Nagerecht en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s