Recept: Pompoenzoetzuur

“Recept”

Pompoenzoetzuur

Categorie: Bijgerecht, Inmaken
Aantal personen: (zoetzuur voor 4 à 5 potjes)

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Pompoen schillen en in blokjes snijden. Was de citroen en sinaasappel. Schil ze dun en nijd de schillen in dunne reepjes. Pers citroen en sinaasappel uit. Breng in een grote pan azijn, suiker, schilletjes, sap, kaneelstokjes en kruidnagelen aan de kook. Laat het mengsel 10 minuten zachtjes koken. Voeg nu de pompoenblokjes toe en laat ze glazig worden. Zorg dat het azijn-suikermengsel niet kookt maar tegen de kook aanblijft. Was 5 glazen potjes schoon in heet sodawater. Spoel ze na met schoon water en laat ze omgekeerd uitlekken. Als de pompoenblokjes glazig zijn geworden schep dan het zoetzuur in de potjes. Draai de dekseltjes erop en laat ze omgekeerd afkoelen.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerecht, Inmaken en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s