Recept: Friséesalade met geitenkaas

“Recept”

Friséesalade met geitenkaas

Categorie: Lunchgerecht, Voorgerecht, Salades
Aantal personen: 2

Ingrediënten:

  • 150 gram frisée
  • 1 kleine ui
  • 1 tomaat
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 2 sneetjes bruin brood
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • 1 ½ el citroensap of wijnazijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl vloeibare honing
  • 1 tl mosterd
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze:

Was de frisée en slinger hem droog in een slacentrifuge. Scheur de bladeren in kleinere stukken. Verdeel de sla over 2 borden. Was en halveer de tomaat en verwijder de zaadlijsten. Snijd hem in partjes. Pel de ui en snipper hem. Verdeel de ui, tomaat en peterselie over de salade. In een kommetje citroensap, olie, honing, mosterd, zout en peper door elkaar roeren. Rooster de boterhammen lichtbruin en beleg ze met de geitenkaas. Leg de boterhammen nog even onder een hete grill tot de kaas bruin begint te kleuren. Sprenkel de dressing over de salade en leg de geroosterde broodjes met geitenkaas erop.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Lunchgerecht, Salades, Voorgerecht en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s