Recept: Kastanjepuree

“Recept”

Kastanjepuree

Categorie: Hoe maak je die klaar!!!
Aantal personen: 4
(Dit recept is uitgetest)

Kastanjepuree

Ingrediënten:

  • 1,5 kilo kastanjers
  • 50 ml slagroom
  • 7,5 dl melk
  • 50 gram boter

Bereidingswijze:

Kruis met een scherp mes de kastanjers over de punt rondom in. Breng een pan met water aan de kook en kook de kastanjers 8 min. Haal de kastanjers er 1 voor 1 uit en haal er de schillen af. (dit gaat het makkelijkste als ze nog warm zijn). Doe ze dan in een pan, schenk er de melk over, breng dit langzaam aan de kook en laat 45 min. zachtjes koken. (met het deksel op de pan). Gier de melk af (wel bewaren). In de keukenmachine of met de staafmixer de kastanjers pureren. Doe de puree weer in een pan, zet hem op zacht vuur en voeg de slagroom en boter toe. Goed mengen en voeg zoveel van de bewaarde melk toe dat de puree een smeuige dikte heeft gekregen. Lekker met wildgerechten en/of spruitjes.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Onbekend

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Deze recepten zijn uitgetest, Hoe maak je die klaar!!! en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s