Recept: Stoofperen: Hoe maak je die klaar!!!

“Recept”

Stoofperen: Hoe maak je die klaar!!!

Categorie: Bijgerecht, Hoe maak je die klaar!!!
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 6 uur
(Dit recept is uitgetest)

stoofperen-hoe-maak-je-die-klaar

Ingrediënten:

  • 1 kilo stoofperen (gieser wildeman)
  • Wat water
  • 6 eetl. suiker

Bereidingswijze:

Schil de stoofperen, snij ze in tweeën of vieren (kleintjes kan je heel laten) en verwijder het klokhuis.

Zet ze op in een pan met een laagje water (peren moeten niet onderstaan).
Voeg de suiker toe.

Breng de stoofperen aan de kook, draai het vuur laag en leg eventueel een sudderplaatje onder de pan.

Laat de peren stoven in ca. 4-5 uur
Laat de peren afkoelen

TIP:
Indien gewenst kunt u het kookvocht wat binden met aardappelzetmeel of alles binder.

Serveertips:

Lekker als bijgerecht of als toetje met gele vla.

Variatietips:

Voeg aan het kookwater van stoofperen eens granaatappelsap, bessensap of rode wijn toe voor extra rode peren (of i.p.v. water)
( 1 ) Ook lekker is, met de suiker, 2 kaneelstokjes.
( 2) Ook lekker is, met de suiker, citroenrasp.
( 3 ) Ook lekker is, met de suiker, 1 vanillestokje.
( 4 ) vervang de suiker eens voor vanillesuiker.
Bij de meeste recepten zie je vaak nr. 1, 2 en 3 vaak gebruikt worden.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerecht, Deze recepten zijn uitgetest, Hoe maak je die klaar!!! en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s