Recept: Biefstuk met rode grapefruit

“Recept”

Biefstuk met rode grapefruit

Categorie: Hoofdgerecht
Aantal personen: 2

Ingrediënten:

  • 2 rode grapefruit
  • 15 gram boter
  • 2 biefstukjes van 100 gram
  • Zout
  • Peper
  • 3 el slagroom

Bereidingswijze:

Pers 1 grapefruit uit.
Schil de andere grapefruit dik, tot op het vruchtvlees.
Snijd met een scherm mesje de partjes tussen de vliezen uit.
Verhit de boter in een koekenpan met dikke bodem of Tefal-koekenpan.
Bak de biefstukjes in ca. 4 minuten bruin, af en toe keren.
Bestrooi ze met zout en peper en leg ze op een schaal.
Voel het grapefruitsap toe aan het bakvet en roer het aanbaksel los.
Voeg de grapefruitpartjes en de garderoom toe.
Laat het mengsel 1 minuut doorkoken.
Voeg de biefstukjes aan de pan toe en warm ze snel op in de saus.
Leg de stukjes vlees op een schaal en schep de saus erover.
Lekker met broccoli en gekookte aardappelen.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s