Recept: Gevulde artisjokken (#2)

“Recept”

Gevulde artisjokken (#2)

Categorie: Voorgerecht
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 4 artisjokken
  • 2el wijnazijn
  • 1 tl peper
  • 1 tl mosterd
  • 2 hardgekookte eieren
  • 50 gram gekookte ham in plakjes
  • 50 gram gekookte garnalen
  • 50 gram gekookte mosselen
  • 2 tomaten
  • 4 el crème fraîche
  • 2 el mayonaise
  • 2 tl kappertjes

Bereidingswijze:

Artisjokken gaarkoken in ca. 40-60 minuten in ruim water met zout en een scheut azijn of citroensap.
Artisjokken omgekeerd op een theedoen laten uitlekken en afkoelen.
Het “hooi” en de binnenste blaadjes verwijderen.
In een kommetje een sausje roeren van wijnazijn, peper en mosterd.
Dit sausje op de bodem en over de rest van de artisjokken sprenkelen en ca. 30 minuten in laten trekken.
Na 30 minuten het sausje uit de artisjokken gieten en opvangen.
In een kom een sausje roeren van crème fraîche, mayonaise en het opgevangen wijnazijnmengsel.
Eventueel iets zout toevoegen.
Eieren pellen en in partjes snijden.
Tomaten wassen, halveren, ontpitten en in reepjes snijden.
Plakjes ham fijnsnijden.
Mosselen halveren.
Ham door de saus roeren.
Artisjokken vullen met 1 tomaat in reepjes, 1ei in partjes, de mosselen en de garnalen.
Het sausje over dit vulsel gieten.
Artisjokken garneren met het overige ei, tomaat en de kappertjes.

En klaaris Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Voorgerecht en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s