Recept: Bloemkool en spinazie met kaas

“Recept”

Bloemkool en spinazie met kaas

Categorie: Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch
Aantal personen: 4
(Dit recept is uitgetest)

Bloemkool en spinazie met kaas

Ingrediënten:

  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • 300 gram verse spinazie, taaie steeltjes verwijderd
  • 250 ml melk
  • 2 el bloem
  • 2 el boter
  • 2 gehakte uien
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 ei, losgeklopt
  • 100 gram belegen Goudse kaas (geraspt)
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Kook de bloemkoolroosjes 5-7 minuten in water met zout en giet ze af. Verdeel de uien in 2 porties en fruit een portie in 1 el boter. Als ze glazig zijn, doe er de bloemkoolroosjes bij. Bak ze 3 minuten en doe ze over in een ovenschaal. Fruit de tweede portie ui in 1 el boter en doe er de spinazie bij. Voeg ook paprikapoeder, zout en veel peper toe. Bak 2 minuten, voeg de melk en bloem toe en roer tot het mengsel dikker wordt. Neem van het vuur en roer er het losgeklopte ei doorheen. Spreid dit mengsel uit over de bloemkoolroosjes in de ovenschaal. Strooi de geraspte kaas erover en bak 15 a 20 minuten in de oven. Tot het een mooi bruin kleurtje heeft gekregen.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Deze recepten zijn uitgetest, Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s