Weetjes: Watermeloenen

Watermeloenen

Rode watermeloen IMG_1683

Watermeloenen, afkomstig uit de Middellandse-Zeelanden, zijn donkergroen van kleur en hebben een gewicht van 2,5 kg. Het vruchtvlees is roze tot dieprood. De zwarte pitten van de watermeloen bevind zich niet in een holte zoals bij andere meloenen, maar liggen ingebed in het vruchtvlees. Er zijn ook pitloze watermeloenen, die hebben witte pitjes en die zijn wel eetbaar. Uit Amerika worden langgerekte watermeloenen aangevoerd met een gestreepte schil. Er bestaan ook rassen met geel, oranje, roze of wit vruchtvlees. Een rijpe watermeloen klinkt hol als je erop klopt, zo weet je of je hem gelijk kan eten. Watermeloenen bestaan voor 95% uit water. Het dorstlessende vermogen is het grootst als de vrucht gekoeld en puur gegeten wordt.

Rode & Gele watermeloen IMG_1683

Voedingswaarde:

De voedingswaarde van 100 gram verse Watermeloen:

  • Energetische waarde: 151 kJ (30 kcal)
  • Koolhydraten: 8,0 gram
  • Eiwit: 0,6 gram
  • Vet: 0,2 gram
  • Vitamine C: 6,0 mg
  • Vitamine B1: 0,04 mg
  • Vitamine B2: 0,05 mg
  • Calcium: 7,0 mg
  • IJzer: 0,2 mg
  • Kalium: 160 mg

Recepten:

“Watermeloen”

Voor meer informatie zie:

kleinerand

Meloenen

Meloenen Watermeloen, honingmeloen en ogenmeloen Netmeloen, ogenmeloen, charentais en galia meloen Meloen is door de eeuwen heen een gewilde vrucht geweest. Catharina de Medicis … Lees verder →

kleinerand

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.