Weetjes: Waterkers

Waterkers

Waterkers IMG_1731

Waterkers is van oorsprong een waterplant en wordt ook wel cresson genoemd. In het wild komt waterkers nog voor in Europa en Noord-Amerika. De ideale omgeving voor waterkers is snel stromend, helder en kalkrijk water met een temperatuur van 8-12 graden. Het plantje heeft vrij lange stelen met gedeeltelijk afgeronde donkergroene blaadjes. Waterkers wordt in tegenstelling tot andere kerssoorten op water geteeld en in bosjes verkocht. Er komt een fijne en een grovere soort in de handel. De groente is peperig van smaak. Voor het gebruik de worteltjes van de stelen snijden. Waterkers wordt in salades toegepast, maar ook vaak verwerkt tot soep. Waterkers is heel het jaar verkrijgbaar.

Voedingswaarde:

De voedingswaarde van 100 gram Waterkers:

  • Energetische waarde: 84 kJ (20 kcal)
  • Koolhydraten: 2,0 gram
  • Eiwit: 1,6 gram
  • Vet: 0,3 gram
  • Vitamine C: 50,0 mg
  • Vitamine B1: 0,09 mg
  • Vitamine B2: 0,15 mg
  • Calcium: 180 mg
  • IJzer: 3,0 mg
  • Kalium: 280 mg

Recepten:

Waterkers

Voor meer informatie zie:

kleinerand

Waterkers & Tuinkers IMG_1732Tuinkers en waterkers

Kerssoorten zijn jonge plantjes van pas ontkiemde zaad. Ze bevatten vluchtige oliën en hebben een uitgesproken geur en smaak. Om deze reden worden kerssoorten wel tot de aromatische groenten gerekend. Kerssoorten zijn niet alleen … Lees verder →

kleinerand

KerssoortenKerssoorten

Kerssoorten zijn jonge plantjes van pas ontkiemd zaad. De jonge plantjes bevatten vluchtige oliën en hebben een specifieke geur en smaak. Ze worden tot de aromatische groenten gerekende, maar … Lees verder →

kleinerand

Bron: &

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.