Weetjes: Vleestomaten

Vleestomaten

Vleestomaten IMG_1098

 

Vleestomaten worden tot de zogenaamde geribde tomaten gerekend. Ze zijn veel groter dan de ronde tomaten en vleziger van structuur met weinig vocht en pitjes. Ze worden vooral in stoofgerechten verwerkt maar ze zijn ook erg geschikt op de barbecue of gevuld uit de oven. Ze komen in rode en oranje tinten op de markt.

Aanvoertijd:

Ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

Voedingswaarde:

De voedingswaarde per 100 gram:

  • Energetische waarde: 79 kJ (19 kcal)
  • Koolhydraten: 4,04 gram
  • Eiwit: 0,91 gram
  • Vet: 0,2 gram
  • Vitamine C: 15 mg
  • Vitamine B1: 0,04 mg
  • Vitamine B2: 0,02 mg
  • Calcium: 14,0 mg
  • IJzer: 0,0 mg
  • Kalium: 233 mg

Recepten:

Vleestomaten

Voor meer informatie zie:

kleinerand

TomatenTomaten (#2)

Pruimtomaat of pomodori, rode en oranje kerstomaten, vleestomaten en ronde tomaten Samen met de aardappel, aubergine en paprika behoort de tomaat tot de nachtschadenfamilie. De tomaat vindt z’n oorsprong in Zuid-Amerika en kwam via Midden-Amerika in … Lees verder →

kleinerand

Bron:

Advertenties

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.