Weetjes: Witte bonen

Witte bonen

Foto bron: verwerktegroenten.nl

De structuur van de witte bonen is vaster dan die van bruine bonen. De vorm kan niervormig, rond of plat zijn. Oorspronkelijk komen witte bonen ondermeer uit Noord- en Zuid-Amerika. Van witte bonen worden veel stoofschotels bereid met schape-, lams- of varkensvlees. Gedroogde witte bonen moeten voor het koken ongeveer 8 uur geweekt worden, waarna ze een uur gekookt moeten worden.

Aanvoertijd:

Ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

Voedingswaarde:

De voedingswaarde per 100 gram

  • Energetische waarde: 66 (kcal)
  • Koolhydraten: 6 gram
  • Eiwit: 35,2 gram
  • Vet: 0,7 gram
  • Vitamine C: 18,8 mg
  • Vitamine B1: -? mg
  • Vitamine B2: -? mg
  • Calcium: 15,0 mg
  • IJzer: 1,9 mg
  • Kalium: 307 mg

Recepten: 

Witte bonen

Voor meer informatie zie:

kleinerand

PeulvruchtenPeulvruchten

Peulvruchten worden al eeuwenlang door de mensen gegeten. Al in de bijbel is te lezen hoe een bord rode linzensoep Ezau overhaalt om z’n eerstgeboorterecht te verkopen aan Jacob. Peulvruchten stonden bijna dagelijks op het menu van … Lees verder →

kleinerand

Bron:

Advertenties

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.