Weetjes: Santé

Santé

Foto bron: jacvandenoord.nl

iets kruimig kokend

Koken * Bakken * Frituren * Pureren * Poffen

NatuBalans Santé

Is een ronde, goudgele aardappel. U kunt de Santé aardappel uitstekend koken, bakken, poffen, pureren of frituren.Santé is iets kruimig in de kook, rijk aan vitamine C en vetvrij. Santé is een aardappelras dat zéér resistent is tegen ziektes. Er zijn bij de teelt ook maar heel weinig bestrijdingsmiddelen nodig. Kortom, NatuBalans Santé is gezond voor u en de natuur, bovendien smaakt het heerlijk.

Raseigenschappen:

Rasnaam: Santé
Schilkleur: lichtgeel
Vleeskleur: tamelijk geel
Knolvorm: rondovaal
Vlakheid van ogen: tamelijk vlakogig
Kooktype: iets kruimig

Koken en bakken:

Over het algemeen kook je aardappelen in 20 à 25 minuten met wat zout gaar. Maar licht er ook aan hoe groot ze zijn. Snijd grote aardappels in tweeën of in vieren, en kleine aardappels heel. Zorg er dus voor dat alle aardappels even groot zijn. Anders is de ene aardappel gaar en de andere niet. Om te kijken of ze gaar zijn, prik je er gemakkelijk met een vork erin dan zijn ze gaar.

Als je aardappelen wilt bakken. Schil de aardappels snijd ze in parten of plakken. Kook de partjes of plakjes in ongeveer 10 tot 15 minuten met een beetje zout. De aardappelen moeten stevig blijven. Laat ze goed uit lekken op keuken papier of een schone thee doek, En dep ze droog. Verhit in een koekenpan een klontje boter. En bak de aardappels in ongeveer 10 minuten gaar en krokant bruin.

Voedingswaarde:

De voedingswaarde van 100 gram verse Aardappelen (geschild):

  • Energetische waarde: 360 kJ (85 kcal)
  • Koolhydraten: 17,6 gram
  • Eiwit: 2,0 gram
  • Vet: 0,1 gram
  • Vitamine C: 15 mg
  • Vitamine B1: 0,10 mg
  • Vitamine B2: 0,04 mg
  • Calcium: 5,0 mg
  • IJzer: 1,0 mg
  • Kalium: 450 mg

Milieukeur:

Deze aardappelen voldoen aan de milieu-eisen die door de Stichting Milieukeur zijn gesteld. Stichting Milieukeur is een onafhankelijke organisatie, waarin vertegenwoordigers van consumenten-, producenten-, detailhandel-, en milieuorganisaties en de overheid deelnemen. Wenst u meer informatie over de Milieukeur? Stichting Milieukeur, smk.nl

Bewaaradvies:

Het is verstandig de aardappelen na het openen van de verpakking op een donkere en koele vorstvrije plaats te bewaren. Bewaar ze niet in de koelkast.

Variatietip:

zonder te schillen in 10 minuten gaar!

Natubalans Santé is uitstekend geschikt om te poffen in de magnetron. Was de aardappelen schoon, prik er met een vork een paar gaatjes in en pof ze in ca. 10 minuten in de magnetron op vol vermogen gaar. Serveer de aardappelen met een fris sausje naar keuze bijvoorbeeld yoghurt- of knoflooksaus.

Recepten:

Aardappelen

Voor meer informatie zie:

kleinerand

Aardappelen

De aardappel (Solanum tuberosum) is een plant die ondergronds een energievoorraad in de vorm van zetmeel aanlegt. Het zetmeel wordt bewaard in de vorm van knollen, die eveneens aardappelen of aardappels worden genoemd. De knollen worden gevormd aan … Lees verder ?

kleinerand

Bron: natubalans.nl

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.