Weetjes: Rode banaan

Rode banaan

Foto bron: naturespride.nl

Omschrijving:

De rode banaan heeft een lengte van ongeveer 12 cm. De schil is groen-rood tot rood-bruin van kleur. Het crèmekleurige vruchtvlees is minder melig en aromatischer dan van een gewone fruitbanaan. De vrucht wordt zowel rauw als gebakken geconsumeerd. Rode bananen bevatten veel vitamine B1.

Productielanden:

Thailand, Ivoorkust, Indonesië, Kenia, Ecuador.

Aanvoertijd:

Het hele jaar door.

Gebruik:

Pellen en verwerken als een gewone banaan

Houdbaarheid:

Bij kamertemperatuur één week; niet bewaren in de koelkast.

Recepten:

Rode banaan

Voor meer informatie zie:

BananenBananen (#2)

Bananen horen tot de groep de Musaceae of banaanachtigen. Er zijn vele soorten en rassen. In de praktijk wordt er grofweg onderscheid gemaakt tussen de fruit- of dessertbanaan en de bakbanaan, die in rauwe … Lees verder →

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.