Weetjes: Ramboetan

Ramboetan

Bron: photo-dict.faqs.org

Omschrijving:

De ramboetan doet denken aan een harige litchi.
Ramboetans zijn groot als een kastanjer, maar bezet met lange zachte stekels of haren die het fruit een bizar uiterlijk geven.
De naam ramboetan komt van het Maleise woord rambut, dat haar betekent.
De zachte, haarachtige stekels zijn bij de verse exemplaren rood of geel gekleurd.
Het vruchtvlees is glazig wit van kleur, erg sappig en zoet met een aantrekkelijk aroma.
Het vruchtje is rijp wanneer de schil gemakkelijk loslaat.
In het vruchtvlees zit één grote witte pit, die gemakkelijk eruit te halen is.
De pit is niet eetbaar.
De ramboetan is iets minder zoet van smaak dan de litchi.
De ramboetan is wat kwetsbaarder dan een litchi.
De vruchten zijn rijk aan vitamine C.

Productielanden:

Maleisië, Indonesië, Thailand, Sri-Lanka, Vietnam, Madagascar.

Aanvoertijd:

Het hele jaar door.

Gebruik:

Pel de vrucht en haal het vruchtvlees eruit.
Verwijder de pit.
Eet het vruchtvlees vers of verwerk de vruchten in fruitsalades en nagerechten.

Houdbaarheid:

Enkele dagen bij kamertemperatuur; een week in de koelkast

Voor meer informatie zie:

Litchi en ramboetan

Litchi en ramboetan Lychee en ramboetan De litchi, ramboetan en longan zijn vruchten die behoren tot de familie van de zeepboomachtigen of sapidaceae. De familienaam is te danken aan de alkalische stof, saponine, die uit sommige … Lees verder →

Andere verwante onderwerpen:

Recepten met “Ramboetan
Voedingswijzer van “Ramboetan”

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.