Weetjes: Roseval-aardappel en pomme de truffe

Roseval-aardappel & pomme de truffe

Rozeval- & Truffelaardappelen IMG_1633

Een variant op de gewone aardappel is de Roseval-aardappel. Het is een langwerpige aardappel, gekookt in de schil is de roseval rood-roze van kleur en zeer smakelijk. Deze aardappel blijft stevig tijdens het kookproces. Hij wordt vooral toegepast in koude salades, maar ze zijn ook geschikt voor: frituren, ovengerechten, Barbecue en grillen.

Een heel ander aardappeltje is de pomme de truffe ook wel Vitelotte of truffelaardappel genoemd. Het is een klein zwart aardappeltje met een gebobbelde schil en het uiterlijk van een zwarte truffel. Onder de schil heeft het aardappeltje een decoratieve, paars-rode kleur. De kleur wordt na het koken lichtpaars. Bovengenoemde aardappels worden aangevoerd uit Frankrijk. De kooktijd ligt tussen de 10 en 20 minuten. Geschikt voor: koken, bakken, wokken, ovenschotels, salades, magnetron

Voedingswaarde:

De voedingswaarde van 100 gram verse Aardappelen (geschild):

  • Energetische waarde: 360 kJ (85 kcal)
  • Koolhydraten: 17,6 gram
  • Eiwit: 2,0 gram
  • Vet: 0,1 gram
  • Vitamine C: 15 mg
  • Vitamine B1: 0,10 mg
  • Vitamine B2: 0,04 mg
  • Calcium: 5,0 mg
  • IJzer: 1,0 mg
  • Kalium: 450 mg

Bewaaradvies:

Het is verstandig de aardappelen na het openen van de verpakking op een donkere en koele vorstvrije plaats te bewaren. Bewaar ze niet in de koelkast.

Recepten:

Roseval aardappel
Truffel aardappel

Voor meer informatie zie:

kleinerand

Wortel- em knolgewassenBijzondere wortel- en knolgewassen

Topinamboer en roseval-aardappel Zoete aardappel en pomme de truffe Het dieet van onze verre voorouders bestond waarschijnlijk voor een groot gedeelte uit wortels en knollen. In de neolithische tijd werden wortels in de hete as geroosterd. … Lees verder →

kleinerand

AardappelenAardappelen

De aardappel (Solanum tuberosum) is een plant die ondergronds een energievoorraad in de vorm van zetmeel aanlegt. Het zetmeel wordt bewaard in de vorm van knollen, die eveneens aardappelen of aardappels worden genoemd. De knollen worden gevormd aan … Lees verder ?

kleinerand

Bron: 

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.