Weetjes: Portobello

Portobello

Portobello

Een portabello is niets anders dan een uit de kluit gewassen kastanjechampignon met een doorsnede tot wel 12 cm.
De smaak van portobello is sterker dan die van kastanjechampignons.
Deze variant van de kastanjechampignon is vanuit Amerika overgewaaid naar Nederland.
Daar is de portabello populair op de barbecue.
In Nederland hebben een aantal telers zich gespecialiseerd in deze paddenstoel.
Door zijn forse afmeting is de portabello heel geschikt om te vullen, bijvoorbeeld met kaas of ei.
Lekker bijvoorbeeld voor vegetariërs of wanneer je een dagje geen vlees wilt eten.
Deze grote, vlezige champignon kan ook in zijn geheel of in plakjes worden gebakken of gegrilleerd.

Bewaren en inkoop:

Portabello’s moeten mooi bruin, stevig en vers gekocht worden.
Je kunt portabello’s in de koelkast bewaren.
Daar zijn ze 5 tot 7 dagen houdbaar.
Bewaar ze niet bij sterk ruikende groenten zoals prei en ui.
Paddenstoelen nemen namelijk gemakkelijk geurtjes over.
Bewaar deze paddenstoelen liever ook niet in de buurt van fruit of citrus.
Ook daarbij zullen paddenstoelen sneller verouderen.

Schoonmaken en bereiden:

Om de smaak te behouden, kun je ze beter niet met water wassen.
In plaats daarvan veeg je met een vochtig keukenpapiertje of borsteltje de hoed schoon.
De onderkant van het steeltje snij je er voor de bereiding af en gooi je weg.

Aanvoertijd:

Het hele jaar door.

Variëren met portabello:

  • Op de barbecue
  • Vullen met kaas of ei
  • Bij vleesgerechten
  • In pastasaus met room

Wist je dit:

****

Voor meer informatie zie:

Paddenstoelen

Paddenstoelen Champignons, oesterzwammen, eekhoorntjesbrood en shiitake Cantharel, weidekringzwam (mousseron), grotchampignons en morielje Paddenstoelen zijn in het verleden nogal eens onderwerp geweest van legenden en bijgeloof. Ze werden geheimzinnig … Lees verder →

Andere verwante onderwerpen:

Recepten met “Portobello”
Voedingswijzer van “Portobello”

Bron: groentenfruitbureau.nl

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s