Weetjes: Pomodori of roma-tomaat

Pomodori of roma-tomaat

Pruimtomaat IMG_1146

 

De pomodori is een langwerpig, rode pruimtomaat. De naam pruimtomaat heeft hij gekregen om dat deze tomaat een wat spits uiterlijk heeft en wat weg heeft van een pruim. Deze tomaat wordt ook wel Roma-tomaat genoemd. De pomodori is een vlezige tomaat met een zoete smaak. Deze vruchtgroente is zowel geschikt voor rauw gebruik als voor stoven. Ideaal voor in de soepen en sauzen, maar is ook geschikt om mee te roerbakken. De laatste paar jaar wordt deze soort wat bekender. In blik zijn ze al veel langer verkrijgbaar.

Aanvoertijd:

Ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

Voedingswaarde:

De voedingswaarde per 100 gram:

  • Energetische waarde: 96 kJ (23 kcal)
  • Koolhydraten: 3 gram
  • Eiwit: 0,7 gram
  • Vet: 0,5 gram
  • Vitamine C: 16 mg
  • Vitamine B1: 0,04 mg
  • Vitamine B2: 0,02 mg
  • Calcium: 14,0 mg
  • IJzer: 0,4 mg
  • Kalium: 233 mg

Recepten:

Pomodori”.

Voor meer informatie zie:

kleinerand

TomatenTomaten (#2)

Pruimtomaat of pomodori, rode en oranje kerstomaten, vleestomaten en ronde tomaten Samen met de aardappel, aubergine en paprika behoort de tomaat tot de nachtschadenfamilie. De tomaat vindt z’n oorsprong in Zuid-Amerika en kwam via Midden-Amerika in … Lees verder →

kleinerand

Bron:

Advertenties

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.