Weetjes: Pijnboompitten

Pijnboompitten

Pijnboompitten

De pijnboompit is de pit van de parasolden, een soort pijnboom (den).
Pijnboompitten worden veel gebruikt in Italiaanse gerechten, zoals pesto, maar ook (licht geroosterd) in salades, sauzen, desserts.
Pijnboompitten doen het ook prima bij vleesgerechten met kalkoen, kip en lamsvleesschotels.
De pitten hebben een licht harsachtige smaak en zijn rijk aan olie.

De pitten bevinden zich achter in de kegel, achter de houtachtige “schubben” (zoals in een dennenappel).
Door de kegels te schudden komen de pitten vrij. Dit gebeurt tegenwoordig machinaal.

Andere verwante onderwerpen:

Recepten met “Pijnboompitten
Voedingswijzer van “Pijnboompitten”

Bron: Wikipedia

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.