Weetjes: Pecannoten

Pecannoten

Pecannoten 20151106_091300

De pecannoot heeft een dunne gladde, roodbruine schaal en is langwerpig van vorm. De noot is in vieren gedeeld en lijkt veel op de walnoot. De pecannoot worden rauw gegeten. Ook worden ze vaak geroosterd en gezouten aangeboden of voor de garnering van gebak, zoetwaren en ijs gebruikt. Het heeft een zoetig tot nootachtige smaak. De pecannoot wordt geïmporteerd uit het zuidelijk deel van Noord-Amerika. Vroeger waren pecannoten een belangrijke bron van voedsel voor de Indianen. De pecannoot is zeer populair in Noord-Amerika.

Aanvoertijd:

Ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

Voedingswaarde:

De voedingswaarde per 100 gram

  • Energetische waarde: 3076 kJ (736 kcal)
  • Koolhydraten: 9,5 gram
  • Eiwit: 8,3 gram
  • Vet: 71,9 gram
  • Vitamine C: 2,0 mg
  • Vitamine B1: 0,45 mg
  • Vitamine B2: 0,30 mg
  • Calcium: 70,0 mg
  • IJzer: 2,6 mg
  • Kalium: 410 mg

Recepten

Pecannoten

Voor meer informatie zie:

kleinerand

NotenNoten

Noten zijn langzaam maar zeker een onderdeel geworden van het groente- en fruitassortiment. Het zijn lekkere knabbels voor tussendoor en geliefde hapjes bij de borrel … Lees verder ?

kleinerand

Bron:

Advertenties

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.