Weetjes: Patisson

Patisson

Bron: nl.wikipedia.org

De patisson is een kleine pompoensoort.
De patisson word in het Nederlands ook wel keizers- of bisschopsmuts genoemd.
De vrucht doet qua vorm denken aan een vliegende schotel met een gelobde rand.
De vrucht wordt in een vroeg stadium geoogst en heeft een doorsnede van ca. 15 à 20 centimeter.
De kleur is meestal wit, maar er bestaan ook gele en lichtgroene rassen.
Het vruchtvlees is licht van kleur.
De patisson wordt ten onrechte wel Jeruzalem-artisjok genoemd.
Dit is echter een andere naam voor de topinamboer of aardpeer.
Kan er soep van koken of vullen met bijvoorbeeld gehakt als ovenschotel.
Patissons zijn echter ook eenvoudig in de magnetron gaar te krijgen en smaken heerlijk bij vis.
Ze worden ook als siervruchten gebruikt, bijvoorbeeld in bloemstukken.

Voor meer informatie zie:

Pompoen

Pompoen Groene pompoen De pompoen behoort tot de komkommerachtigen of Cucurbiteae. Deze grote familie vindt z’n oorsprong in Zuid-Amerika. Tot deze familie behoren ook de augurk, komkommer, courgette en meloen. Pompoenen zijn er in uiteenlopende soorten … Lees verder →

Andere verwante onderwerpen:

Recepten met “Pompoen
Voedingswijzer van “Pompoen”

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.