Weetjes: Okra

Okra

Bron: rootsandfruits.wordpress.com

Omschrijving:

De okra is een peulvrucht die eruit ziet als een slanke lichtgroene Spaanse peper.
Hij is ongeveer 4 centimeter lang, met een zeshoekige doorsnede.
De okra heeft een aangenaam kruidig aroma en zachte zaadkorrels.
Door de wat zurige smaak heeft de okra iets weg van prinsessenbonen.

Productielanden:

Kenia, Thailand, Mexico, Brazilië.

Aanvoertijd:

Het hele jaar door.

Gebruik:

Okra’s zijn in de Creoolse keuken niet weg te denken.
Ze worden vooral in gemengde salades verwerkt.
Als de okra in zijn geheel word gekookt, snij dan de punt en het eindje van de steel af.
Snij echter zo min mogelijk weg; snij zonder het omhulsel te raken waarin de zaadjes in een gomachtig vocht zitten.
Als het omhulsel beschadigt, verliezen de okra’s tijdens de bereiding hun vorm.
Kook de okra’s gaar in licht gezouten water met een scheutje azijn.
De okra’s geven een helder slijm af dar met het water wordt afgegoten.
Spoel de okra’s na het koken even af onder de kraan.
Okra’s smaken goed bij lamsvlees en in lamsragout.

Bereidingstijden van okra:

  • Koken: ca. 5 minuten
  • Roerbakken: ca. 3 minuten
  • Smoren: ca. 10 minuten
  • Grillen: ca. 8 minuten

Houdbaarheid:

Enkele dagen in de koelkast.
Koop alleen okra’s die er gaaf en groen uitzien.

Andere verwante onderwerpen:

Recepten met “Okra
Voedingswijzer van “Okra”

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s