Weetjes: Mosterdkers

Mosterdkers

Foto bron: biostar.nl

Mosterdkers ook wel mosterd cress genoemd is, net als taugé en alfalfa, een kiemgroente. Mosterdkers heeft donkergroene kleine blaadjes. De naam zegt het al, de smaak is pittig en lijkt op mosterd. Heerlijk als garnering bij diverse gerechten, in salades, bij kaas, op de boterham. Je hoeft de cress niet te wassen. Knip gewoon af wat je nodig hebt en zet het plantje dan weer terug in de koeling.

Recepten:

“Mosterdkers”

Voor meer informatie zie:

kleinerand

KerssoortenKerssoorten

Kerssoorten zijn jonge plantjes van pas ontkiemd zaad. De jonge plantjes bevatten vluchtige oliën en hebben een specifieke geur en smaak. Ze worden tot de aromatische groenten gerekende, maar … Lees verder →

kleinerand

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.