Weetjes: Veldsla

Veldsla

Veldsla

Veldsla, ook wel “ezelsoren” genoemd, is een winter- en voorjaarsgroente.
De frisgroene blaadjes zijn lepelvormig en groeien in kleine rozetjes.
Veldsla heeft een nootachtige smaak.
Bij aankoop zit het worteltje er nog aan.
Andere veldslasoorten die niet zo goed verkrijgbaar zijn, zijn het zogenaamde broeivet of Amsterdams vet, een soort met hele kleine blaadjes, en de Italiaanse veldsla, een soort met lange, smalle blaadjes en een geel-groene kleur.
Maar tegenwoordig is veldsla het hele jaar door verkrijgbaar.
Veldsla is na aankoop nog 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Verpak veldsla in een geperforeerde plastic zak.
Verwijder de wortelvoetjes voor het wassen.
De milde smaak van veldsla combineert goed met fruit, nootjes of ei.
Reken op 50-75 gram per persoon.

Voor meer informatie zie:

Slasoorten

Slasoorten Het assortiment slasoorten is de afgelopen jaren enorm uitgebreid. Sla is er in uiteenlopende vormen en kleuren. De groente is het hele jaar door verkrijgbaar. Ze komen niet allemaal uit eigen land, maar wordt ook … Lees verder →

Slasoorten (#2)

Slasoorten (#2) Frisée, ijsbergsla, batavia en rode eikenbladsla Lollo rossa, veldsla, radicchio en lollo bionda De laatste jaren is het assortiment slasoorten enorm uitgebreid. Sla is er in uiteenlopende vormen in talloze rode en groene tinten of combinaties ervan. Sla … Lees verder →

Andere verwante onderwerpen:

Recepten met “Veldsla
Voedingswijzer van “Veldsla”

Bron: &

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.