Weetjes: Molsla

Molsla

Bron: kookenz.blogspot.com

Molsla wordt in het Frans pissenlit genoemd en is het blad van de paardenbloem.
De gekweekte soort heeft vrij brede en lange bladeren.
Ze groeien in een rozet.
In Frankrijk is het een geliefde slasoort.
De smaak is bitter en doet het uitstekend in combinatie met uitgebakken spekjes.
Verpak molsla in een open plastic zak.
Deze slasoort is ca. 2 dagen houdbaar in de koelkast.

Voor meer informatie zie:

Slasoorten (#2)

Slasoorten (#2) Frisée, ijsbergsla, batavia en rode eikenbladsla Lollo rossa, veldsla, radicchio en lollo bionda De laatste jaren is het assortiment slasoorten enorm uitgebreid. Sla is er in uiteenlopende vormen in talloze rode en groene tinten of combinaties ervan. Sla … Lees verder →

Andere verwante onderwerpen:

Recepten met “Molsla
Voedingswijzer van “Molsla”

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.