Weetjes: Molsla

Molsla

Foto bron: kookenz.blogspot.com

Molsla wordt in het Frans pissenlit genoemd en is het blad van de paardenbloem. De gekweekte soort heeft vrij brede en lange bladeren. Ze groeien in een rozet. In Frankrijk is het een geliefde slasoort. De smaak is bitter en doet het uitstekend in combinatie met uitgebakken spekjes. Verpak molsla in een open plastic zak. Deze slasoort is ca. 2 dagen houdbaar in de koelkast.

Voedingswaarde:

De voedingswaarde per 100 gram:

  • Energetische waarde: 55 kJ (228 kcal)
  • Koolhydraten: 9,2 gram
  • Eiwit: 2,7 gram
  • Vet: 0,7 gram
  • Vitamine C: 35 mg
  • Vitamine B1: 0,20 mg
  • Vitamine B2: 0,30 mg
  • Calcium: 180 mg
  • IJzer: 3,1 mg
  • Kalium: 400 mg

Recepten:

Molsla

Voor meer informatie zie:

kleinerand

SlasoortenSlasoorten (#2)

Frisée, ijsbergsla, batavia en rode eikenbladsla Lollo rossa, veldsla, radicchio en lollo bionda De laatste jaren is het assortiment slasoorten enorm uitgebreid. Sla is er in uiteenlopende vormen in talloze rode en groene tinten of combinaties ervan. Sla … Lees verder →

kleinerand

Bron:

Advertenties

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.